Banshee Bikes | CharvatBros Racing Team úspěšný ve Willingenu

Autor: Matěj Charvát, vydáno: 30.5.2016

Trojice jezdců týmu Banshee Bikes | CharvatBros Racing ve složení Adam Rojček, Matěj Charvát a Stanislav Sehnal zaznamenala výborné výsledky na druhém kole Evropského sjezdového pohár ve Willingenu. Dvakrát pódiové umístění a jednou bedna! Více se dozvíš přímo od Matěje Charváta.





Díky zrušení Českého poháru se nám relativně usnadnilo rozhodování a my jsme vyrazili na Evropský pohár do Willingenu.
Po příjezdu nás překvapil obrovský bikefestival a stovky aut v areálu. Jely se tam snad všechny mtb disciplíny a němečtí bikový fanoušci se sjeli ze všech koutů.
Já (Matěj) jsem tu naposledy závodil na svěťáku před deseti lety. Trať vedla v podstatě stejně, ale za ty roky se toho celkem dost změnilo. Všechno si sedlo, vytvrdlo a my byli po trackwalku dost zklamaní. O zábavě nebo kvalitní DH trati se rozhodně nedalo mluvit. Naštěstí začalo v sobotu pršet a to jsme přesně potřebovali.

Adam Rojček schytal v kvalifikaci juniorů největší bouřku a tak měl na suchých pláštích o zábavu postaráno. Popral se s tím skvěle a vybojoval 4. místo v kvalifikaci.





Standa Sehnal se bohužel rozbil na poslední louce, která byla po dešti téměř nesjízdná. Naštěstí se stihl rychle zvednout a postoupil do superfinále z 28. místa.

Já (Matěj) jsem jel celkem svižně, louku jsem proletěl v nekonečným driftu a k mému překvapení jsem dojel v kvaldě na 2. místě!!!

Déšť jsme vyvolávali až do rána, protože trať díky němu dostala uplně jinou podobu, která nás opravdu bavila. Na Superfinále ale pršelo už jen v noci a ve dne trať začala rychle osychat.





Adam Rojček ale ukazuje, že umí, a bere 2. místo v Juniorech!
Stanislav Sehnal startuje ze začátku a nasazuje výbornej čas a dlouho se drží hodně vepředu.
Já (Matěj Charvát) se snažím co to jde, ale trošku to kazím na louce, dojíždím pátý 0,2s za Sehnym.

Top 5:
1. Johannes Fischbach
2. Slavomir Lukasik
3. Faustin Figaret
4. Stanislav Sehnal
5. Matěj Charvát





Nakonec super víkend! Celému týmu se zadařilo, takže spokojenost. A už se těšíme na svěťák v Leogangu, kde se budeme snažit vše zúročit.

Díky za podporu!
Matěj Charvát

Diskuze

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí